Защо раницата винаги ще бъде актуална?

раница от novachanta.com

Изборът на удобна, красива и практична чанта невинаги е толкова лесен, колкото вероятно изглежда на пръв поглед. Всяка жена има свой индивидуален вкус и стил, поради което е много трудно, дори невъзможно, да се правят обобщения относно този избор. Има обаче един универсален вид чанти, които са в състояние да задоволят предпочитанията и капризите и на най-взискателните дами. Това са раниците. Какви обаче са техните предимства, които гарантират постоянната им актуалност?

Те са удобни. Толкова удобни, че лесно можеш да забравиш, че изобщо носиш със себе си чанта. Не се клатушкат под ръката ти, едната презрамка никога не се приплъзва тайничко по рамото ти, можеш да движиш ръцете си свобдно, без да се притесняваш, че чантата ти ще тупне на земята. Тежестта се разпределя равномерно между раменете, така че багажът се усеща като по-лек, а гръбнакът ти е максимално защитен. Неслучайно раницата се препоръчва от ортопедите като най-подходящия вид чанта за хора, които страдат от болки в гърба или гръбначни изкривявания.

раница от novachanta.com

Те са практични. С голяма вместимост, с една основна голяма преграда и няколко по-малки джоба за дребните, но важни неща, които искаме винаги да са ни под ръка. Раниците безспорно са фаворит сред чантите, що се отнася до съотношението между стил и практичност, като това обаче съвсем не означава, че стилът страда за сметка на практичността. Напротив – те често са изпозлвани дори и само в ролята си на кокетен аксесоар към облеклото, а удобството, което създават на притежателя си, им носи само допълнителни позитиви.

Те са разнообразни. Спортна или спортно-елегантна, платнена, кожена или плюшена, огромна или компактна, детска, дамска или мъжка, изчистена или шарена, неутрална или крещяща – раницата може да бъде буквално вякаква. В гардероба ви може да има неограничен брой раници, които да подхождат на всякакъв стил на обличане, на всякакви цели и сезони. От първия учебен ден, през разходката в парка, до уикенда извън града – раницата неизбежно е ваш верен спътник на всяка крачка.

спортни раници за всеки ден

Без значение какви са вашият пол, възраст, професия и личен вкус, вероятно вие притежавате у дома си поне една лично ваша раница, което, само̀ по себе си, трудно би могло да се каже за който и да е друг вид чанта. Раницата е универсална и винаги ще бъде на мода, точно както никога не излизат от мода дънките или пък ризата.

Be the first to comment

Leave a Reply