Странични ефекти от лазерна епилация

Краткосрочните странични ефекти от лазерна епилация може да бъдат подуване и зачервяване, които обикновено отшумяват в рамките на няколко дни. Въпреки това, в редки случаи, или ако процедурата е извършена неправилно, пациентите са изправени пред редица опасности, като изгаряния и промяна в цвета на кожата. Преди лазерна епилация е добре да направите една консултация, за да бъдете сигурни, как би повлияла на вашия тип кожа.

Една от най-често срещаните опасности е при неправилното извършване на процедурата, Могат да се получат изгаряния по кожата, ако космения фоликул не успее да абсорбира лазерната енергия. За това е изключително важно да определите предварително, дали сте подходящ кандидат за лазерна епилация, преди да се подложите на такава процедура, за да се сведе до минимум риска от изгаряне, както и от други възможни странични ефекти.

По-голямата част от тези случаи са в резултат на лазерна епилация, извършена от някой, който не е квалифициран. Тъй като няма съществуващи стандарти за лицензиране на квалифицирани служители, които да извършват лазерната епилация, потенциалните пациенти трябва да използват преценката си. Уверете се, че клиниката, която посещавате разполага с най-новите системи за епилация. По-ниски от средните цени, често показват, че лечението ще бъде на по-ниско от средно качество.

Две от по-забележимите и по-малко болезнени, странични ефекти от лазерна епилация са хиперпигментация и хиперпигментация. Хиперпигментация се отнася до потъмняване на кожата, което може да възникне след процедурата. Лазера може да се стимулира производството на меланин, създавайки реакция, която е подобна на тази за получаването на тен. Хиперпигментация, от друга страна, се отнася до изсветляване на кожата. Усвояване на лазерната светлина в някои случаи, потиска производството на меланин, което води до загуба на пигмент. И докато хиперпигментация обикновено е обратима, то хиперпигментация не е такава.

Be the first to comment

Leave a Reply