Топ 5 грим тенденции за пролетта и лятото

Наближава „сезонът на баловете“, а с него расте и стремежът на всяко момиче да изглежда повече от добре на това вълнуващо събитие и да блести от красота. В тази връзка днес ще отделим специално внимание на актуалните модни тенденции в грима за сезона пролет/лято 2019.

Цветна линия за очи

Тази пролет цветните моливи или очни линии са изключително желан и притегателен грим аксесоар. Заложете на син или зелен, за да следвате тренда или просто експериментирайте със златист или сребрист цвят, за да се отличите. За по-силен ефект съчетайте с подходящ нюанс спирала за очи и гарантирано ще приковете погледите на останалите върху себе си.

Акцентирайте върху устните си… с кафяво!

Отново актуални са обемните и ярки устни. Матово червено, малиново, както оранжеви и виолетови нюанси са сред желаните цветове за сезона, но ако желаете да изпъкнете този сезон – заложете  на кафявото, което беше хит през 90–те години и сега се завръща отново с пълна сила на подиума.

Едноцветен (монохромен) грим

Това е може би най-важната модна идея на 2019 в сферата на гримирането. При нея се залага на определен цвят фондьотен, съчетан със същия оттенък на устните, ружа и дори сенки от същото семейство. Как работи? Вземате един козметичен продукт и го поставяте на съвсем различно от предназначеното му място. Например: ако имате кремообразен руж, можете да го поставите на устните си. Ако пък разполагате с течно червило, бихте могли да нанесете малко на свивката на дланта си, с помощта на четка да го размажете и да го нанесете на лицето си, за да придадете цвят на бузите си.

Блестящо лице

Блестящите и озарени лица са търсен ефект в грим тенденциите, но когато се налага смесване на 2-3 нюанса, за да се прикрият някои недостатъци, част от дамите се притесняват, че  така вместо да се замаскират, те ще изпъкнат и  избягват да се гримират по този начин. Всъщност това би могло да бъде избегнато, защото не е необходимо озаряващата основа за лице да бъде нанесена навсякъде по него. Например: ако имате проблемна и мазна Т-зона, можете да я прикриете с матов фондьотен, а блестящия нюанс да поставите с кръгови движения от двете страни на лицето си, за да се прелеят.

Добре оформени вежди

Въпреки че естествено изглеждащите вежди са все още актуални, добре оформените такива, без стърчащи и неподредени косми, се завръщат отново. Затова освен редовната им поддръжка, не забравяйте да сложите в дамската си чанта и един молив, с който  при нужда да нанесете нужни корекции.

Be the first to comment

Leave a Reply