Как да се гримирате

Всяка жена трябва да владее някои основни техники за нанасяне на грим. Не е нужно лицето да бъде прекалено гримирано, просто трябва да се подчертае естествената женска красота.

Гримът винаги трябва да започва с полагането на основата. Нанасянето на фон дьо тена може да става с пръсти или гъбичка. Ако имате сенки под очите, най-добре там да нанесете коректор в по-светъл цвят, за да успеете да ги заличите.

Започнете нанасянето на фон дьо тена в посока от челото към бузите и носа, като завършите с устните и брадичката. Не прекалявайте с фон дьо тена върху клепачите, ако по-късно ще слагате сенки.

След като сте нанесли тази основа, поставете и пудрата. Запомнете, че цветът на пудрата не бива да се различава от цвета на фон дьо тена.

Следващата стъпка е моливът за очи. Избирайте сухи моливи, за да избегнете нежелано размазване. За жени с по-светла кожа се препоръчва тъмно сив или тъмно кафяв молив, не черен. Нанасяйте го от външната към вътрешната страна на окото.

 След като приключите с моливът отгоре върху него може да минете с тъмни сенки, за да получите по-естествен вид.

Ако ползвате руж трябва да го съобразите с цвета на сенките. По желание поставете от него върху клепачите, така после ще прелеете по-лесно сенките. Ружът се нанася от ухото към устата, така на практика моделирате своето лице.

Цветът на сенките винаги трябва да е съобразен с тоалета, цвета на очите и косата. Може да прелеете два цвята – тъмен и светъл. Тъмният нюанс на сенките се поставя върху външния ъгъл на клепача, а светлия под веждата и във вътрешния ъгъл на окото.

Постигането на изразителен поглед задължително включва спирала. Движенията на нанасяне трябва да бъдат нагоре и встрани към слепоочието. Ако искате да получите извити мигли, задръжте четката няколко секунди в основата им и след това извийте нагоре към външната част на окото.

Червилото е финалната, но една от най-важните щрихи на красивият грим. Запомнете, че светлите и блестящи отенъци уголемяват устните, а тъмните ги карат да изглеждат по-малки.

Be the first to comment

Leave a Reply