5 трика за приспиване на бебе

Всяка майка мечтае бебето ѝ да спи спокойно, за да расте здраво и щастливо. Често обаче (особено през първите месеци след раждането), това е почти невъзможно. Малкото човече се адаптира към света, нещо го тормози (колики, зъби), не може да каже, затова плаче, не се наспива и кара мама да се чувства тъжна.

Сред главните причини за бебешкия плач, освен храненето и физическите промени, е липсата на качествен сън. Може ли да променим това? Да създадем ежедневна практика, с чиято помощ нашето бебе да заспива бързо? Дори лесно?

5 начина лесно и ефективно да приспите вашето бебе:

Глад, нужда от смяна на памперса, твърде висока температура в стаята – това са само част от причините, които могат да нарушат бебешкия сън – толкова важен за неговото развитие. Изпробвайте тези 5 начина за по-лесно приспиване на вашето бебе.

Нежни и успокояващи приспивни песни

Майчиният глас – най-успокояващото нещо на този свят. Изберете подходящи песнички и ги пейте на вашето дете преди сън. Ако е нужно, намалете осветлението, заемете подходяща поза, която да го предразположи към по-лесно заспиване.

Добро повиване

Добре повитото бебе се чувства уютно и спокойно, което му помага да не се събужда през нощта. Опитайте различни техники за повиване и преценете коя най-много допада на вашия маник.

Люлеене на ръце или в люлка/люлеещ стол

Много майки споделят, че носенето на ръце или люлеенето в стол помага на тяхното дете да заспи. Причината е, че при люлеене, бебето се чувства като в утробата – сигурно и обгрижвано. Ако не сте опитвали този метод, тествайте – може и при вас да даде добри резултати.

Плюшена бебешка играчка с успокояващи звуци

Съществува иновативна серия плюшени бебешки играчки, които помагат на мъничето да спи спокойно. Babyage Doodoo създава усещане за сигурност, меко и приятно е на допир и е налично във всякакви форми. Дружелюбните мечета, зайчета и други животни стават неразделна част от ежедневието на вашето бебе. Поръчайте онлайн от детски магазин „Комсед“ и помогнете на вашето бебче да се чувства закриляно и обичано, дори когато спи. За информация и поръчки – разгледайте тук.

Къпане преди сън – помага да отпускане и сладки сънища

 

Най-ефективната и рутинна процедура за по-лесно приспиване е къпането преди сън. Това е начин за релаксация, с който по-лесно се преминава към фазата на сън.

Изпробвайки всички тези трикове за приспиване на вашето бебе, следете за неговата реакция. Дори и някои от съветите да не върши работа, с времето детето се променя. Не спирайте да опитвате!

Be the first to comment

Leave a Reply