Засилване на имунната система

Ако имаме силна имунна система, значи можем да преборим всяка една болест.

Тъй като сега е сезонът на онзи гаден грип, който повали почти всички, включително и нас, решихме, че сега е моментът да заздравим имунната си система. 

Когато се чувстваме добре и тялото ни има достатъчно сили да се бори с неприятните външни фактори, много по-трудно попадаме в капана на болестта.

Има няколко основни правила, които трябва да спазваме. Ето ги и тях. 

Да поддържаме добра хигиена. И винаги да мием ръцете си. Защото именно от там идват повечето от микробите и заразите. Това е навик, който се изгражда у нас още от детството, но пък в забързаното ежедневие често забравяме за това.

Да се движим повече. Движението е здраве. Никой не казва, че трябва да имате силови тренировки всеки ден. Важното е тялото ни да се движи, дори и да става дума за една разходка в парка или за лека тренировка във фитнеса.

Да се смеем повече. Смехът е доказано, че подобрява не само настоението ни, но и засилва имунната ни система. Когато се смеем организмът ни отделя полезни хормони за имунната система и преборва стреса.

Да гледаме от добрата страна на нещата. Доколкото е възможно, разбира се. Според статистиките, песимистите са предразположени към заболявания повече от оптимистите. А приятелската компания и позитивните емоции, които генерира тя, помагат на имунната система.

Да се храним правилно и здравословно. Трябва д аядем максимално много плодове, зеленчуци, риба, ядки и ограничено количество месо и сладко. Чаят е нещо, което може да ти помогне, за да закрепиш имунната си система. Пий зелен чай поне два пъти в седмицата.

Да спим достатъчно. Всички знаем, че ни е нужен поне 7-8 часов сън, за да можем да регенерираме тялото си и ума си. Когато не успеем да си баваим нужното количество сън, тялото ни започва да взима от запасите си, които се изчерпват бързо.

Да ограничим или спрем алкохола, защото той подтиска имунната система.

Be the first to comment

Leave a Reply