Избор на преса за косата Ви

1. Ширина на плочките

Ширината на плочките за изправяне трябва да бъде в съответствие с дължината на косата. Ако вашата коса е къса или със средна дължина (до раменете), е добре ширината на плочките да е до 6 см. Това е и подходящата ширина, ако искате да използвате пресата и за къдрене. При дълга коса размерът трябва да е около 10 см.

2. Покритие на плочките

Бързината при загряване и изстиване на уреда, а също така степента на защита на косата при третиране, зависят от покритието на плочките. Най-често то бива керамично, от турмалин или титан. Един от най-добрите избори са пресите за коса с керамично покритие. Те са гладки, плъзгат се по косата равномерно, придават й определен блясък, нагряват се добре и поддържат зададената температура. Друг добър избор са пресите с йонно-керамично покритие, които оформят добре прическата и се грижат за това тя да не се наелектризира. Още един чудесен избор са и пресите с мраморно-керамично покритие, които освен че придават добър вид на косата, при работа с тях тя губи малко влага и придобива по-здрав вид. При металните преси отрицателното е, че при силно загряване те могат да причинят сериозно увреждане на косата, не е изключено и да изгорите кожата си при употреба. С пресите с покритие от турмалин можете да постигнете гладко оформление, без наелектризирване. При тях е най-добре, ако моделът бъде с керамична пластина с турмалиново покритие.

3. Контрол на температурата

Хубаво е да се спрете на преса с опция за контрол на температурата на загряване. Благодарение на нея ще имате възможност да настроите уреда на подходящата стойност, която няма да увреди косата ви. За дамите, които са с по-тънка коса, пресата трябва да има опция за работа на по-ниска температура, за да не се изгори косата, а за дамите с къдрава или гъста коса, пресата трябва да работи на по-висока температура, за да се получи ефектът, който искате. Не трябва да загрявате пресата до максимум – това може да увреди сериозно косата ви при нейната постоянна употреба.

4. Бутон за автоматично изключване

Най-подходящи са пресите, които имат бутон за автоматично изключване. Той обикновено се задейства, когато пресата достигне температурния си максимум на загряване. По този начин лесно можете да избегнете риска, ако сте я забравили включена.

5. Кабел

Най-добре е да изберете преса с по-дълъг кабел за ваше удобство. Недейте да усуквате кабела около самия уред, защото това може да предизвика щети в него.

Be the first to comment

Leave a Reply